tisdag 7 maj 2013

Vernissagelördag på Konstepidemin

Vårens sista vernissagelördag på Galleri Konstepidemin 11 maj.

Carl Johan Engberg TEMPORARY LOCATION - Galleriet

Carl Johan Engbergs praktik kretsar kring existentiella frågor, om alltings förgänglighet och längtan till något annat. Med narrativet som utgångspunkt skapar han iscensättningar; i film, foto, objekts- och installationsbaserade uttryck.

I utställningen Temporay Location utgår Carl Johan Engberg ifrån en känsla av vilsenhet och en längtan bort. Vi får möta scener som alla på något sätt förhåller sig till känslan av tomrummet och att leva i ett mellanrum. Återkommande är landskapet som tema. Verken är byggda specifikt för Galleri Konstepidemin rumsligheter och kommer därför likt en teater bara kunna upplevas just där, just då.

.


Oscar Guermouche NATURE OF THE BEAST - Galleriet

  Genom textens strukturaliserande funktioner, resonerar Oscar Guermouche kring biografin, självporträttet och den egna kroppen. Allt hans arbete är baserat på förflyttningar och sammanställningar av text och piktogram. Samtidigt omfattar verken ett flertal olika tekniker såsom måleri, foto, objekt, sociala medier, tatueringar och publikationer.

I utställningen Nature of the Beast tar Guermouche sitt avstamp i barndomen och uppväxten, med fokus på ett gränsland mellan isolering, alienation, identitetssökande och institutionaliserad tillhörighet. Med återkonstruktioner och efterkonstruktioner av fragment ur en personlig historieskrivning, ett slags självbiografisk fiktionalisering, porträtteras såväl den egna personen som karaktären, såväl subjektet som objektet. Verken som visas är utdrag ur en pågående process med teckningar som material, och ett par av dem är fortfarande i skisstadiet. Ett är utfört i blyerts, några i kol och ett i konstnärens eget blod.

.


Helena Roos & Camilla Engman ...samtidigt - Pannrummet

Skogen, lusten, yxan, drömmen, livet, djuren, sorgen, kärleken.

Nu är vi här, samtidigt som vi har ett förflutet som vi inte delar och vi delar ett förflutet som vi inte har.

.

Carl Johan Engberg Champagne, 2013 - Pid web gallery

.

Utställningarna pågår t o m den 2a juni.
Öppet under utställning: tis–tors 12–17, fre–sön 12–16.

Läs mer på Galleri Konstepidemins sida.

.

*** VAD HÄNDER MER? ***

Öppen ateljé
Tomas Ferm, hus 15.

Öppen verkstad
Hus 10, kl 12–16 - Ansikten som landskap. På ett fantasifullt sätt, med blandat material, kol, krita och färg utforskar, gör och ser vi ansikten som landskap. Kom och skapa med ledning av konstnären Ragnar Schmid.

Hundefutter
Hus 3, f.d. Hnoss - vårutställning Ingrid Nordahl, Emelie Röndahl, Eva Rocco Kenell och Anna Ehrlemark

Blå huset
"The unconscious patterns of behaviour"
Primulakvartetten och Animatokvartetten. Primulakvartetten är en stråkkvartett med blandade inslag som klassiskt, Elvis Costello, Beatels.... Animatokvartetten spelar renässansmusik med gitarr, flöjter och sång...

  och Utställningen: Hemland Lettland - eller inte? Lina Ikse och Emmeli Malmqvist

Kafé Blå Huset är öppet mellan kl 12–16.

Välkomna!

.

Inga kommentarer: