tisdag 5 februari 2013

Vernissagelördag på Galleri Konstepidemin, 9 februari


Anna Rabe - "Jorden och befrielsen", akryl på papper, 200x150 cm


Margareta Rabe - "U.T.", akryl på papper, 100x80 cm

Anna Rabe och Margareta Rabe - Galleriet

”Det är inte tvillingskapet i sig vi kommer att visa här utan vårt måleri. Måleriet är för oss det intressanta och har alltid varit vårt språkliga uttrycksmedel. Tvillingskapet är ju både en tillgång och en belastning. Tillgången är naturligtvis styrkan att se varandra i oss själva och vara vårt eget bollplank. Som målare är drivkraften förmodligen den samma för oss båda dvs, att spegla verkligheten genom vår egen existens som två unika individer i denna, vår allas, gemensamma värld. Då blir våra konstnärliga uttryck också olika men kanske intressanta sida vid sida.” Anna & Margareta RabeBjörn Therkelson - "Luminous Faces"

Björn Therkelson - Pannrummet

” Det mänskliga ansiktet som budbärare. Vi är så oerhört känsliga när vi avläser varandras ansikten. Minsta förändring i en av ansiktets 40-50 muskler kan tillmätas en känslomässig innebörd. Bilden av ett ansikte är bilden av ett tillstånd. Mina ansikten visar upplevda, sökta, drömda och funna tillstånd. Deras uttryck förändras med tiden och politiken. Luminous Faces är en fortsättning på utställningen Faces som ägde rum på Grafik i Väst hösten 2007.

Datorernas överflödande och motståndslösa bildmöjligheter har hittills inte kunnat visas för galleripublik lika enkelt som att tejpa upp en teckning på väggen, utskrifter återger inte datorskärmens briljans. Elektroluminiscenta ark för oss ett steg närmare lösningen på det problemet.” Björn TherkelsonTina Nykvist - " Zenons pil"

Tina Nykvist - Pid web gallery

Tina Nykvist arbetar med videoverk som alla berör själva videomediet. Zenons pil är ett försök att förstå hur tid och rörelse förhåller sig till video.


Utställningarna pågår den 9e februari t o m den 3e mars.
Öppet under utställning: tis–tors 12–17, fre–sön 12–16.
Läs mer på Galleri Konstepidemins sida.


*** VAD HÄNDER MER? ***

Öppen ateljé
Elisabet Eriksson, textilkonstnär och tecknare, hus 6
Elisabeth Åström, scenograf och kostymdesigner, hus 2

Öppen verkstad - Låt det blomma!
Vi längtar efter våren. Kom och gör blommor med oss.
Barnakademin, hus 10 kl 12-16, alla åldrar
Kostnad 40 kr/pers

Barnteater
Riddar von Papp kl 14, Gröna rummet
Entré 100 kr/pers
Boka dina biljetter på Stora Teaterns biljettkontor, mån-fre 12-18, lör 10-14. Tel 031-368 32 99 eller online från www.bigwind.se

Martin Solymar - Blå Huset
Blandade verk
De bilder som Solymar valt till utställningen är ett urval från olika projekt som sträcker sig fem-sex år bakåt. Under dessa år har olika huvudfrågor som ”det exotiska”, maktspel, mytbildning samt gruppen som metafor varit några av de ämnen som Solymar arbetat kring under bildernas uppkomst. Solymars bildvärldar befinner sig i det perifera, det finns en tydlighet i atmosfären som omger dem men samtidigt något ifrågasättande i vad det är som utspelar sig, är det en konflikt mellan flera parter eller är dessa parter en och samma? Lösryckta minnesbilder, frusna ögonblick som tillsammans bidrar till en annan verklighet, den av fiktion, det faktiska och det som varit.

Kafé Blå Huset är öppet mellan kl 12–16.

Välkomna!

.

Inga kommentarer: