torsdag 13 september 2012

Anmäl dig till höstens workshopserie på Konstepidemin!


Hej Sofia Åhrman, du är projektledare för De Ungas på Konstepidemin och snart drar DUVA igång i gen. Kan du berätta lite?
Ja det känns jätte kul! Hela idén med De Ungas VinterAkademi bygger på att ge utrymme och möjlighet för unga, att pröva på lite olika konstnärstekniker! Det finns mycket att göra i stan, men inte så mycket på Konstområdet så där har vi sett att vi fyller ett tomrum. DUVA är en frizon och experimentrum, där unga arbeta på riktigt i ateljéform. Det är upplagt som en workshopserie, där man handleds av olika etablerade Konstnärer. Denna gång är det Johan Lagergård, Linda Tedsdotter och Zsuzsanna Gilice.

Behöver man kunna något innan?
Nej, ingen förkunskap krävs. Workshopen är kostnadsfri. Serien är processinriktad och bygger på att man är med varje gång och avslutas med gemensam utställning som vi skapar tillsammans. 

Vad är nytt för i år?
Nytt för i år är att vi har fått med oss Rum för Ung kultur som samarbetspart. Det känns angeläget och viktigt att knyta ihop oss, det finns ju flera aktörer med liknande verksamheter och visoner i Göteborg och tillsammans blir vi starkare! DUVA drivs av Konstepidemin i samarbete med Arena 29 och Rum för Ung Kultur, och med stöd av Studiefrämjandet.
Vi har också fått möjlighet att kunna erbjudande att sprida slut-utställningen vidare. Men det får deltagarna själva bestämma, om dom vill, så det vet vi inte än...

Var  och när i tid ligger workshopen?
Vi kommer att vara i hus 10, på Konstepidemin, Göteborg. På torsdagskvällar Kl 17-19.30; 27/9, 4/10, 11/10, 18/10, 8/11, 15/11. Och så fixar vi och hänger vi utställningen 22/11 och har visning lör 24/11.

Om man är intresserad vad gör man då?
Det finns fortfarande platser kvar, så det är bara att anmäla sig genom att mejla mig namn, ålder och kontaktuppgifter; sofia@konstepidemin.se


Inga kommentarer: