onsdag 8 augusti 2012

Konstepidemin på Kulturkalaset
Välkomna att besöka oss på Kulturkalaset!

14 augusti
KONSTEPIDEMIN PÅ KULTURKALASET 
De Ungas och Barnakademin medverkar i Barnkulturårets tält, i Trädgårdsföreningen.
kl 12-18 Get artivated! Kom och gör!
Vi bjuder in till ett gemensamt konstbygge. Kom och skapa - stort som smått - allt får plats och alla får vara med! Framdukat finns kartong, textila material, regnbågens alla målarfärger...Här har du möjlighet att göra ditt avtryck, säga din mening, hänga i vår mysiga sagohörna eller bara ta del av det som skapats. Konstnärer och konstpedagoger medverkar under hela dagen.
Alla åldrar (rek från 4 år)
kl 13-13.30, 14-14.30, 15-15.30, 16-16.30, 17-17.30
Get artivated! Sagoverkstad

Släpp loss fantasin! Med inspiration från tältets konstbygge och ord från den magiska Sagoordslådan skapar vi en gemensam saga som vi i text och bild visar i anslutning till konstbygget.
Alla åldrar (rek från 4 år)

Arrangörer: Konstepidemin och Göteborgs konstmuseum.


16 augusti
KONSTEPIDEMIN PÅ KULTURKALASET
kl 12-20 PlywoodSlöjda med DKK - ta tag i historien!

Plywoodslöjda med nätverket Dissektion KulturKompetens (DKK). Gör bilder från världens start fram till nu. Fånga upp det som hänt alldeles nyss (kanske Euphoria, tårtkalas eller DJ:s i globen) eller grotta in dig i hur det var förr (grottkonst, muralmålning eller varför inte popkonst från 70-talet).
Vad berör dig? Vad vill du visa och säga? Kom och gör konst och plywoodslöjda. Material och plywood till självkostnadspris (10 kr) eller gratis om du är riktigt ung.
Kl 13, 15 och 17 gör vi paus i skapandet för vår samtalsscen för att sätta ord på vad vi gör tillsammans med politiker, kulturskapare, –pratare och unga deltagare från DKK!
För alla åldrar! (rek framförallt för dig över 10 år).

kl 13 Samtalsscen: ung politik, kultur och konst
Vad är egentligen skillnaden på ung och gammal när gränser, rörelser och kulturer flödar? Och, vad menar vi med ett arbete idag? Träffa bland andra Västra Götalandsregionens kulturnämnds nya ordförande Alex Bergström (s), Sofia Åhrman, projektledare från Konstepidemin och unga deltagare från DKK i ett samtal om stort och smått.
För alla åldrar! (rek framförallt för dig över 10 år).

kl 15 Samtalsscen: kalas, kultur och konst
Vad är ett kalas och ett bra centrum är? Och hur får vi något att hända på riktigt 2012? Träffa bland andra Mia Samuelson, konstnärliga ledare för Göteborgs kulturkalas, Gloria Esteban från Hammarkullen 365, Alfredo Torrez från Hammarkullekarnevalen (Sveriges STÖRSTA karneval) och unga deltagare från DKK i ett samtal om stort och smått.
För alla åldrar! (rek framförallt för dig över 10 år).

kl 17 Samtalsscen: ung spenat, kultur och konst

Vem bestämmer om dina möjligheter? Går det att göra konst och kultur som ung ute i den svenska landsbygden och ”spenaten”? Träffa bland andra Aina Florin från KulturUngdom, Staffan Hjalmarsson från Gullspångsmodellen och unga deltagare från DKK i ett samtal om stort och smått.
För alla åldrar! (rek framförallt för dig över 10 år).

Arrangör: Nätverket Dissektion KulturKompetens (DKK),www.kulturkompetens.org

Inga kommentarer: