måndag 16 april 2012

Nya inspiratörssamtal på KonstepideminUnder 90-talet drevs De Ungas Akademi på Konstepidemin, då arrangerades flera inspiratörssamtal mellan unga och kulturutövare. Detta avknoppades och utvecklades till en mer praktisk del, som workshops och feriejobb. Inom dessa praktiska delar har hela tiden inspiratörsinslag förekommit, men efterfrågan av ”mer och fler rena samtal" har ökat. Nu prövar fyra unga att sätta liv i det igen, på sitt sätt.

Under de senaste veckorna har Hanna, Lovisa, Stig och Linda planerat och bjudit in personer de är nyfikna på och som på olika sätt inspirerar dem. Onsdagen den 4 april, var det äntligen dags igen för Inspiratörssamtal på Konstepidemin. Inbjuden talare var Johan Lothsson, som är född 1982 och chefredaktör GAFFA, Sveriges största musikmedia. Han bjöd på personliga berättelser, berättade om sina erfarenheter av hur man tar sig fram i mediebranschen, sina drömmar och hur det blev som det blev. Det fanns också plats för små samtal och det mumsades på popcorn och Lovisas hembakta bullar!

I bakgrunden, som bollplank och stöd till ungdomarna som arrangerar, står Sofia Åhrman, för Konstepidemin och Sanna Öhlund för Hälsolots. Arrangemanget är ett samarbete med Hälsolots.

Arrangemanget har fri entré och är öppet för alla åldrar men vänder sig framför allt för dig mellan 16-30 år. Det är begränsat antal platser.

Den 2 maj kl 18, är inbjudna gästen Johannes Eckerström, Sångare i Avatar och 9 maj kl 18, är det Matiss Silins, spoken word artist som kommer.

Inga kommentarer: