fredag 14 januari 2011

Plywood Palace - Mona Wallström på NääsMona Wallström, smyckekonstnär på Konstepidemin, öppnar sin utställning på Nääs konsthantverk, Floda, på lördag 15 januari.

"Att Mona Wallström ingår i den norrländska berättartraditionen, uppvuxen som hon är mellan Arvidsjaur och Malå i Lapplands inland, har hon många gånger visat i sitt konstnärskap. Nu sänder hon ut en ny hälsning till konstpubliken via projektet Plywood Palace, ett mångårigt konstprojekt som alltid gestaltas i randig plywood.

Galleriet byggs invändigt om till ett tredimensionellt vykort, ett förmak och en gallerigång, till ett slott från ett land någonstans på Jorden. Allt är gestaltat i randig plywood - golv, möbler, väggar och prakturnor. Ursprunget till de ”vykort” som Mona Wallström på olika sätt och under flera år gestaltat är en bild hon såg på en sal i bärnsten som en gång fanns att beskåda i ett slott i St. Petersburg. Ur mötet med bilden på salen i bärnsten föddes hennes fascination inför det randiga, och det i kombination med plywoodens egenskaper ligger till grund för konstprojektet, Plywood Palace. Så sänder Mona Wallström nu åter en bild, ett nytt tredimensionellt vykort, en ny berättelse för oss att vandra i."

Mona Wallström är utbildad vid HDK, Högskolan för Design och Konsthantverk. Hon är bosatt i Göteborg och är en av dem som driver Galleri Hnoss på Konstepidemin. Hon är bl. a. representerad på Nationalmuseum och Röhsska Museet, och har ställt ut både i Sverige och internationellt under många år. Bland annat på: Electrum Gallery, London, Art+Design Fair, New York, Alternatives Gallery, Rom, Museum of Arts and Crafts, Itama, Japan.

Vernissage
Lördag 15 januari kl 12.00

Utställningen pågår
15 januari - 13 februari 2011

www.monawallstrom.se
www.naaskonsthantverk.se 
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Mona Wallström, jewellery artist at Konstepidemin, opens her exhibition "Welcome to Plywood Palace at" Nääs konsthantverk, Floda, Saturday 15 Jan. She is inspired by a great ember hall in St Petersburg, where the whole interior was created in the same material, ember.

Opening 15 Jan at 12.00. Until 13 Feb

www.monawallstrom.se
www.naaskonsthantverk.se

Inga kommentarer: