fredag 17 september 2010

Jakten på sanningen - urpremiär!

Foto Ola Kjelbye

På fredag 17 september har larssons & ADAS teater URPREMIÄR på Jakten på sanningen - en föreställning om fantasins kraft och konsten att överleva med sin egen sanning i behåll (från 7 år). Föreställningen handlar om Klara som är nio år och har en bandspelare. Hon spelar in och försöker förstå vad hennes mamma menar med det hon säger, för det hon säger gör så ONT.

Vad är en lögn? Vem bestämmer vad som är sant och falskt? Var finns den plats där ens egen sanning gäller? Följ Klaras vandring genom ljus och mörker: hon dansar fram, i sin jakt på sanningen.

Spelas på larssons & ADAS ateljéteater, Konstepidemin:
Fredag 17.9 kl 12.30 och kl 19.00
21 och 23.10 kl 12.30
11, 12, 14, 15, 18, 19, 21, 22.10 kl 10.00 och 13.00
13 och 20.10 kl 10.00
OBS: Ring och kolla tiden på telefon 031-821626.

Produktion: larssons & ADAS teater, dramatiker: Fia Adler Sandblad, regissör: Sören Larsson, ljudteknik och musiker: Jonas Franke-Blom, oto: Ola Kjelbye, ljus: Olle Skalare, scenografi/ skuggspel: Per Agelii och Sören Larsson, övrig medverkan: Helen Hansson
Medverkande: Fia Adler Sandblad och Sören Larsson

Info/bokning på epost: adas@konstepidemin.se eller tel 031- 821626
www.larssonsochadas.se

"Föreställningen fokuserar frågan om barns behov av att uttrycka sina upplevelser på egna villkor och att bli kärleksfullt bemött i sin kommunikation. Vi har alla som vuxna utvecklat ett sätt att bemöta livet och våra barn som bygger på våra egna erfarenheter, mönster som kan vara svåra att bryta. Vi vill med vår föreställning lyfta fram den starka inneboende förmåga som de flesta av oss – barn som vuxna – bär inom sig och som vi kan bruka för att upptäcka nya sätt att samtala också om livets svåra frågor. Vi utarbetar en lärarhandledning som kan användas både innan och efter teaterbesöket. Vi kommer också att avsluta föreställningen med en enkel workshop tillsammans med barnen på cirka 30 minuter."

Hälsningar från FIA och Sören.
Läs mer: www.larssonsochadas.se

On Friday is the first performance of larssons&ADAS new play for children from 7 years: Jakten på sanningen/The hunt for truth. What is a lie? Who decides what is the truth? Where is the place whereone's own truth rules? Nine year old Klara is looking for answers.

Inga kommentarer: